Το Ραδιόφωνο ως Διαφημιστικό Μέσο

Η ραδιοφωνική διαφήμιση χαρακτηρίζεται από αμεσότητα και οικειότητα λόγω της στενής σχέσης του μέσου με τους ακροατές. Αυτό σημαίνει ότι και η αποτελεσματικότητα του επικοινωνιακού μηνύματος έχει μεγαλύτερη δυναμική.

Σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari, οι ακροατές αντιλαμβάνονται το ραδιόφωνο ως ένα χαλαρό μέσο διασκέδασης που δεν επιβάλλεται και θεωρείται ως το μέσο με το μεγαλύτερο βαθμό ικανοποίησης. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι το ραδιόφωνο «βρίσκει» τον ακροατή σε συνθήκες και σε στιγμές που είναι πιο δεκτικός, προσελκύει το ενδιαφέρον του για επικοινωνιακά μηνύματα και στοχεύει στην ενεργή συμμετοχή του, αντίθετα με άλλα μέσα επικοινωνίας τα οποία μπορούν να υποσχεθούν μόνο απλή έκθεση του διαφημιζόμενου στο κοινό. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι ακούγοντας διαφήμιση στο ραδιόφωνο, το 77% των ερωτηθέντων έτυχε να επισκεφθούν διαφημιζόμενο εστιατόριο ή μπαρ, το 80% να μάθουν μια μάρκα που δε γνώριζαν καθόλου, το 67% να πάνε στο κατάστημα και να αγοράσουν το προϊόν και το 63% να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για το διαφημιζόμενο προϊόν.

Το ραδιόφωνο ως διαφημιστικό μέσο δεν προσφέρει μόνο τη δυνατότητα μιας μοναδικής και στρατηγικής επικοινωνιακής προβολής, μιας και αυξάνει την αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης και δημιουργεί οικειότητα μεταξύ της επιχείρησης και των ακροατών, αλλά αποτελεί και το πιο οικονομικό και ευέλικτο μέσο στοχευμένης διαφήμισης. Επιπροσθέτως, η ραδιοφωνική διαφήμιση έχει το πλεονέκτημα του χαμηλού κόστους παραγωγής του επικοινωνιακού μηνύματος καθώς και της γρήγορης προσαρμογής του ανάλογα με τις μεταβαλλόμενες ανάγκες του διαφημιζόμενου, τις ανάγκες τις αγοράς και την εκμετάλλευση εποχιακών ευκαιριών.

Επικοινωνήστε μαζί μας αν ενδιαφέρεστε για προώθηση με ραδιοφωνικό spot

Error: Contact form not found.

Η Διαφημιστική Επικοινωνία στο RADIOREMEMBER.COM

Το διαφημιστικό τμήμα του Radio Remember αποτελεί το συνδετικό κρίκο του σταθμού με τους διαφημιζόμενους πελάτες. Καταρτίζει, σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε προωθητικής ενέργειας, κάθε λεπτομέρεια έτσι ώστε να προβάλλεται σωστά και αποτελεσματικά το κάθε προϊόν, επιχείρηση ή παρεχόμενη υπηρεσία.

Χάρη στην μεγάλη μας εμπειρία στο χώρο και στην συνεχή ενημέρωσή μας στις Νέες Τεχνολογίες, εγγυόμαστε τη στήριξη και προβολή σας μέσω όλων των διαθέσιμων τρόπων επικοινωνίας που παρέχουμε, δίνοντας έμφαση στο target group κάθε περίπτωσης, στο ολοένα και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς.

Ο οδηγός που ακολουθούμε για τον σχεδιασμό της διαφήμισής σας είναι το AIDA: Attention (προκαλούμε την προσοχή), Interest (προκαλούμε το ενδιαφέρον), Desire (προκαλούμε την επιθυμία για το προϊόν), Action (προκαλούμε την δράση) και είστε έτοιμοι για Το SALE (πώληση) !

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για να διαφημίσετε την επιχείρησή σας, το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε τη σωστή επιλογή…

Χτυπάμε την κρίση…

Και σας προσφέρουμε τις χαμηλότερες τιμές με τις υψηλότερες υπηρεσίες στο καλύτερο ραδιόφωνο της πόλης.

Για τη διαφημιστική σας προβολή, επικοινωνήστε με το Διαφημιστικό Τμήμα, στα τηλέφωνα : 213.008.26.56 & 6944.24.58.87

Επικοινωνήστε μαζί μας αν ενδιαφέρεστε για προώθηση στα media της radioremember

Error: Contact form not found.