Το τι τρώμε όταν βρισκόμαστε στο γραφείο είναι ένας από τους βασικούς κινδύνους για τη διατροφή μας! Το γεγονός ότι είμαστε πολλές ώρες σε ένα γραφείο και πιθανό να μη μπορούμε να φάμε ένα κανονικό γεύμα μας κάνει να καταφεύγουμε σε ανθυγιεινές ή λιγότερο νόστιμες επιλογές. Ευτυχώς όμως υπάρχουν μερικά σνακ για τη δουλειά που μπορείς να τσιμπολογήσεις άφοβα γιατί είναι υγιεινά, νόστιμα και εύκολα να τα πάρεις μαζί.

Πράγματι, το ιδανικό σνακ για τη δουλειά είναι εκείνο που είναι υγιεινό, μεταφέρεται εύκολα, είναι νόστιμο και δεν απαιτεί μεγάλη προετοιμασία. Δες λοιπόν 5 ιδέες για γευστικά και εύκολα σνακ για τη δουλειά!

5 Εύκολα και γευστικά σνακ για το γραφείο!

1. Μπάρα δημητριακών

Οι μπάρες δημητριακών είναι μια τέλεια ιδέα για δεκατιανό! Ταιριάζουν τέλεια με τον καφέ σου, είναι εύκολο να τις φας στο γραφείο και συνήθως δεν περιέχουν πολλές θερμίδες. Μάλιστα, μπορείς εύκολα να τις φτιάξεις και μόνη σου και να βάλεις τα υλικά της αρεσκείας σου ώστε να έχεις περισσότερο έλεγχο στις θερμίδες και στη γεύση τους. Καλές ιδέες για υλικά για να χρησιμοποιήσεις στις σπιτικές μπάρες σου είναι η βρώμη, οι ξηροί καρποί, οι σταγόνες μαύρης σοκολάτες και τα cranberries.

Δες επίσης: 6 Υγιεινά σνακ που θα σε σώσουν κατά τις βραδινές λιγούρες!

2. Κριτσίνια με τυρί

Τα κριτσίνια είναι ότι πρέπει για να κοπάσεις τη λιγούρα που σε πιάνει λίγο πριν το μεσημέρι. Ταιριάζουν τέλεια με ένα τυρί της αρεσκείας σου και κατά προτίμηση ένα με χαμηλά λιπαρά αν προσέχεις τη διατροφή σου. Προτίμησε μάλιστα κριτσίνια ολικής άλεσης για ακόμα πιο υγιεινό αποτέλεσμα. Έτσι, 2-3 κριτσίνια και ένα κομμάτι τυρί στο μέγεθος σπιρτόκουτου είναι το κατάλληλο σνακ για να σου δώσει ενέργεια μέχρι να φας το κανονικό σου γεύμα.

3. Τορτίγια με γαλοπούλα και αβοκάντο

Αν θέλεις μια πιο ολοκληρωμένη επιλογή σε σνακ τότε μια τορτίγια με υγιεινή γέμιση, όπως το αβοκάντο και η γαλοπούλα είναι ότι πρέπει. Διάλεξε μια τορτίγια ολικής άλεσης και πρόσθεσε λίγο cottage cheese αν θέλεις να την κάνεις πιο πλούσια. Η γαλοπούλα θα σου δώσει την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι για να χορτάσεις για λίγες ώρες, ενώ το αβοκάντο που περιέχει ωμέγα 3 λιπαρά θα κάνει τον εγκέφαλο σου να λειτουργεί καλύτερα.

4. Τονοσαλάτα

Η τονοσαλάτα αποτελεί ένα χορταστικό, νόστιμο και υγιεινό σνακ με λίγες θερμίδες. Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια κονσέρβα τόνου σε νερό και μια πράσινη σαλάτα που θα έχεις πλύνει και κόψει από το σπίτι σου για να μην έχεις να το κάνεις στο γραφείο. Ρίξε τον τόνο στο τάπερ με τη σαλάτα, πρόσθεσε αλάτι και λάδι και θα χορτάσεις για μερικές ώρες προσλαμβάνοντας ελάχιστες θερμίδες και αρκετά θρεπτικά συστατικά.

5. Sandwich με φυστικοβούτυρο και φρούτα

Αν είσαι τύπος που προτιμά τα γλυκά σνακ τότε ένα sandwich με φυστικοβούτυρο και φρούτα είναι η κατάλληλη επιλογή. Χρειάζεσαι μόνο μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης ή φρυγανιά την οποία θα αλείψεις με φυστικοβούτυρο. Το φυστικοβούτυρο εκτός από γευστικότατο είναι και μια καλή πηγή φυτικών ινών και πρωτεΐνης και δίνει ενέργεια, την οποία σίγουρα χρειάζεσαι στη δουλειά. Πάνω από αυτό κόψε ένα φρούτο (η μπανάνα ταιριάζει τέλεια!) και αν θέλεις πρόσθεσε και μια μικρή κουταλιά μέλι.

 

Πηγή