Ρότερνταμ – Γιγάντιο γλυπτό φάλαινας έσωσε βαγόνι του μετρό χωρίς φρένα

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην πόλη Spijkenisse, κοντά στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, όταν ένας συρμός του μετρό εκτροχιάστηκε αλλά γλίτωσε την πτώση από ύψος 10 μέτρων στο ποτάμι, όταν ένα γλυπτό, σε σχήμα ουράς φάλαινας, ανέκοψε την πορεία του και το κράτησε στον αέρα.

Το περιστατικό συνέβη το λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής στον σταθμό De Akkers. Ο μηχανοδηγός δεν μπόρεσε να φρενάρει τον άδειο από επιβάτες συρμό, ο οποίος αφού έσπασε το τελικό εμπόδιο που βρίσκεται στο τέλος της γραμμής ανυψώθηκε πάνω από το τσιμέντο και κατέληξε στην γιγάντια ουρά της φάλαινας φτιαγμένη από πολυεστέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του μετρό κατάφερε να απεγκλωβιστεί από τον συρμό χωρίς να τραυματιστεί και μεταφέρθηκε προληπτικά σε νοσοκομείο.

«Είναι σαν τη σκηνή μιας ταινίας του Χόλιγουντ», δήλωσε ο Ruud Natrop, εκπρόσωπος για την ασφάλεια στην περιοχή του Ρότερνταμ, όπου συνέβη το ατύχημα. «Δόξα τω Θεώ, η ουρά ήταν εκεί».

Οι περίοικοι ξύπνησαν από τον κρότο της σύγκρουσης και δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν το συρμό να στέκεται πάνω στην άκρη της πλατφόρμας, σφηνωμένο στην τεράστια πλαστική ουρά. Ωστόσο, αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι οι θεατές πρέπει να συμμορφωθούν με τα μέτρα κορωνοϊού και να διατηρήσουν τις αποστάσεις τους.

Ο Maarten Struijs, ο οποίος δημιούργησε το γλυπτό με τις δυο ουρές να βγαίνει από το νερό κάτω από την υπερυψωμένη γραμμή του μετρό, είπε πώς τον εξέπληξε το ότι γλυπτό μπόρεσε και άντεξε το βάρος του βαγονιού.

Ο ίδιος ανέφερε: «Δεν θα μπορούσα ποτέ να το φανταστώ, αλλά έσωσε τη ζωή του χειριστή. Η ζημιά είναι μια μεταγενέστερη σκέψη». Και συμπλήρωσε:

«Είμαι έκπληκτος που είναι τόσο δυνατό. Όταν το πλαστικό (υλικό) βρίσκεται εκεί 20 χρόνια, δεν περιμένει κανείς να συγκρατήσει ένα τρένο».

Πηγή: Το Στέκι της Καθημερινότητας