Πανίσχυρη αμερικανική δύναμη ανοιχτά της Μεγαλονήσου .
Ήδη φρεγάτες των ΗΠΑ πλέουν δυτικά της Κρήτης.
Μήπως η Τουρκία σταματήσει τα Νταηλίκια;

Αγωνία για τα μελλούμενα αν ο Ερντογάν προκαλέσει τον 6ο αμερικανικό Στόλο.

Η ανατολική Μεσόγειος παίρνει φωτιά. Η αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας, οι απειλές απέναντι σε Ελλάδα, Κύπρο αλλά και στις «μεγάλες» δυνάμεις οδηγούν την κατάσταση στα άκρα και δημιουργούν μια βραδυφλεγή βόμβα στη γειτονιά μας.

Ο Ερντογάν έχει απασφαλίσει εδώ και καιρό. Βλέποντας να χάνει το παιχνίδι στο μέτωπο της Συρίας, έχει στραφεί προς την Κύπρο και την Ελλάδα, απειλώντας και προκαλώντας από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο και την Κυπριακή ΑΟΖ.

Μετά τους λεονταρισμούς και το «μπλόκο» στην ιταλική ΕΝΙ να πραγματοποιήσει έρευνες στο οικόπεδο 3 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Μεγαλονήσου, η Δύση φαίνεται να θορυβήθηκε και πλέον δείχνει διατεθειμένη να κόψει τον τσαμπουκά του «σουλτάνου».

Εν πλω για Κύπρο ο 6ος Στόλος των ΗΠΑ

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί στην Τουρκία η στρατηγική κίνηση των ΗΠΑ να ενισχύσουν την στρατιωτική παρουσία τους στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, με σαφή στόχο να στείλουν αποτρεπτικό μήνυμα στον Ερντογάν, εάν προτίθεται να επαναλάβει τα «νταηλίκια» που έλαβαν χώρα μερικές εβδομάδες πριν αναφορικά με το γεωτρύπανο της ιταλικής ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ.

Την ίδια ημέρα, πλοία τόσο από το Ναυτικό των ΗΠΑ όσο και από το βορειοαμερικανικό Ναυτικό Σώμα, αλλά και ερευνητικά πλοία της ExxonMobil, έφθασαν στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Διόλου τυχαία στις 21 Φεβρουαρίου οι ΗΠΑ ανέπτυξαν στην περιοχή τέσσερα πολεμικά πλοία της ομάδας “Iwo Jima”, η οποία περιλαμβάνει τρία αμφίβια πολεμικά πλοία και ένα ακόμη που μεταφέρει την 26η θαλάσσια μονάδα δύναμης 2,500 πεζοναυτών, ενισχύοντας τη δύναμη του 6ου στόλου του αμερικανικού ναυτικού που αποτελείται από πέντε ακόμη πολεμικά πλοία. Η ναυαρχίδα του ομίλου, το αεροπλανοφόρο USS Iwo Jima, είναι εφοδιασμένο με ελικόπτερα επίθεσης Cobra, αεροσκάφη εδάφους AV-8 Harrier και αεροσκάφη MV-22 Osprey.

Δύο ερευνητικά πλοία της ExxonMobil έφθασαν επίσης στη Μεσόγειο σχεδόν δύο εβδομάδες αργότερα με κατεύθυνση την αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου στο πλαίσιο της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου, της ExxonMobil και του Qatar Petroleum.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ:

Πηγή: newsbomb.gr