Σε κατοικία έχει μετατρέψει ένας ηλεκτρολόγος από το Όρεγκον ένα παλιό Boeing 727 της Ολυμπιακής. Ο Μπρούς Κάμπελ είχε αγόρασε μια έκταση 100 στρεμμάτων δάσους και το 2000 αγόρασε το Boeing (100.000$) για να φτιάξει την νέα του οικία.

Ο Κάμπελ έχει καταφέρει να αποκτήσει παροχή νερού και ρεύματος και να τοποθετήσει κάποια έπιπλα. Πολλά αεροπλάνα παροπλίζονται και σε πολλές περιπτώσεις καταλήγουν σε παλιοσίδερα. Κάποια βέβια μετατρέπονται σε μπαρ ή εστιατόρια, ενώ ανάλογα «σπίτια» έχουν στηθεί στην Ολλανδία και στο Τέξας.

Ο Κάμπελ μένει σε αυτό έξι μήνες το χρόνο, συγκεκριμένα τους μήνες που δεν κάνει πολύ κρύο.

Βέβαια το Boeing αυτό δεν είναι μοναδικό λόγο του ότι έγινε σπίτι, αφού είναι το ίδιο αεροσκάφος που μετέφερε τη σορό του Αριστοτέλη Ωνάση στην Ελλάδα για την ταφή του, με την Τζάκι και την οικογένεια να πετούν στην κύρια καμπίνα.

 

Όταν τον ρωτήσανε πώς είναι να μένεις σε ένα αεροσκάφος, απάντησε: «Είναι σαν ένα μεγάλο παιχνίδι. Παράξενες πόρτες, παράξενα πατώματα. το ταβάνι λυγίζει εδώ, κλείνει εκεί. Φοβερά εσωτερικά φώτα. Φοβερά εξωτερικά φώτα, κομψή εμφάνιση, αγωγοί τιτανίου. Είναι μια διαρκής εξερευνητική περιπέτεια, διασκεδαστική, που παρέχει σε εμένα ένα σπασικλάκι “τροφή” για νέες ανακαλύψεις».

Ο Μπρους διοργανώνει τουρ μέσα στο αεροσκάφος του, χωρίς βέβαια να αναφέρεται κάπου η τιμή στο site. Στο www.airplanehome.com είναι όλη η ιστορία του Κάμπελ και του Boeing.

Και κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να το δείτε και στο google earth.