Η πρωτοποριακή δράση του Εθνικού Θεάτρου και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) με αρωγό τις Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ), με τίτλο «Θέατρο Express» συνεχίζεται και επεκτείνεται.

Το Εθνικό Θέατρο ταξιδεύει από γειτονιά σε γειτονιά για να συναντήσει τους θεατές του, να τους προσκαλέσει στον κόσμο του θεάτρου και να τους μυήσει στη μαγεία του.
Το Λεωφορείο ταξιδεύει, κινητοποιεί και ανοίγει νέους δρόμους διαφυγής.

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση της «Αρκούδας» του Τσέχωφ το περασμένο καλοκαίρι, το Εθνικό Θέατρο και ο ΟΑΣΑ παρουσιάζουν από 6 Απριλίου τις «Ιστορίες καθ’ οδόν», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πρόκειται για εύθυμες διηγήσεις για τις πρώτες προσπάθειες οργάνωσης του ελληνικού κράτους και της πρωτεύουσας του, τους ανθρώπους, τις συνήθειες και τις παραδόσεις τους.

Η σκηνή μέσα στο Λεωφορείο αναδεικνύει με τον πιο εύσχημο και απολαυστικό τρόπο τη σχέση του χθες με το σήμερα.

Μια πρωτότυπη, εμπνευσμένη και ευχάριστη παράσταση σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη, που συνδυάζει τη γλυκιά μνήμη με την ορμή του αύριο με αφορμή αφηγήσεις, διηγήσεις αλλά και ευθυμογραφήματα του Βασίλη Αττικού. Παίζουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Καραγιάννης, Ρένα Κυπριώτη, Γιάννης Παναγόπουλος, Τάσος Πυργιέρης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

  • 6 Απριλίου, Κερατσίνι
  • 17 και 18 Απριλίου, Αιγάλεω (είσοδος ‘Αλσους)
  • 19 και 20, Νέα Φιλαδέλφεια (έμπροσθεν Δημαρχείου)
  • 3 και 4 Μαΐου Ίλιον (έναντι Δημαρχείου)
  • 2,17 και 18 Μαΐου, Περιστέρι (‘Αλσος Περιστερίου)
  • 8,9,10 και 11 Μαΐου, ‘Αλιμος

Ώρες παραστάσεων: 19:00 και 20:30.
Τα δελτία εισόδου για το κοινό θα διατίθενται μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης. Οι στάσεις του Θεάτρου Εxpress θα ανακοινώνονται και στο www.n-t.gr  και στο www.oasa.gr.