Τα φυτά είναι μια τέλεια προσθήκη στη διακόσμηση του σπιτιού σου αλλά είναι πολλά περισσότερα από αυτό! Ειδικά αν έχεις πρόβλημα ύπνου και δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς τότε υπάρχουν μερικά φυτά που πρέπει να βάλεις στην κρεβατοκάμαρα σου καθώς θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι καλύτερα.

Ναι λοιπόν, τα φυτά είναι θαυματουργά ακόμα και για τον ύπνο και την ξεκούραση σου! Ανακάλυψε τα 5 φυτά που χρειάζεσαι στο υπνοδωμάτιο σου για να κοιμάσαι καλύτερα!

5 Φυτά για να έχεις καλύτερη ποιότητα ύπνου!

1. Γιασεμί

Το γιασεμί είναι γνωστό για την υπέροχη μυρωδιά του και για τα μικρά λευκά άνθη του. Η χαρακτηριστική μυρωδιά του γιασεμιού που χρησιμοποιείται ευρέως σε κρέμες, κολόνιες και αιθέρια έλαια συνδέεται με μειωμένα επίπεδα άγχους. Με άλλα λόγια, το άρωμα του γιασεμιού είναι ικανό να σε χαλαρώσει και να σου προσφέρει έναν ξεκούραστο ύπνο χωρίς διακοπές.

2. Σανσεβιέρα

Η σανσεβιέρα, γνωστή και ως γλώσσα της πεθεράς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου. Ένας λόγος για να τη βάλεις στην κρεβατοκάμαρα εκτός από το σαλόνι σου είναι ότι έχει την ικανότητα να καθαρίζει τον αέρα από ρύπους. Αποτέλεσμα αυτού είναι να σου προσφέρει έναν καλύτερο ύπνο αφού ο αέρας του δωματίου είναι πλέον καθαρότερος. Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα του φυτού αυτού είναι ότι μπορείς να τα συντηρήσεις πολύ εύκολα οπότε δε θα δυσκολευτείς να το κρατήσεις ζωντανό!

3. Λεβάντα

Η λεβάντα με τα χαρακτηριστικά μοβ άνθη της είναι τέλεια ιδέα για τη διακόσμηση του δωματίου σου. Πέρα όμως από το αισθητικό κομμάτι, το άρωμα της λεβάντας έχει αποδειχθεί ότι χαλαρώνει, μειώνει τα επίπεδα στρες με αποτέλεσμα να σε οδηγεί σε πιο βαθύ ύπνο. Τοποθέτησε λοιπόν μια γλάστρα με λεβάντα σε ένα παράθυρο στην κρεβατοκάμαρα σου αν έχεις δυσκολία στον ύπνο και θα αντιληφθείς την αλλαγή.

4. Σπαθίφυλλο

Το σπαθίφυλλο είναι πολλά περισσότερα από ένα εντυπωσιακό φυτό με όμορφα λευκά άνθη. Όπως και η σανσεβιέρα καθαρίζει τον αέρα, βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου σου. Ακόμα, το σπαθίφυλλο μπορεί να αυξήσει την υγρασία του δωματίου έως 5%, πράγμα σημαντικό για τον ύπνο καθώς η ξηρή ατμόσφαιρα δεν είναι επιθυμητή ειδικά όταν κοιμόμαστε.

5. Αλόη

Η αλόη έχει ποικίλες χρήσεις και είναι ιδιαίτερα αγαπητή για το gel που έχουν τα φύλλα της και έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Εκτός από αυτό όμως είναι ότι πρέπει για να καθαρίσει τον αέρα στο δωμάτιο που κοιμάσαι και να έχεις ένα πιο ανάλαφρο ύπνο. Εξάλλου, η αλόη θεωρείται παχύφυτο άρα η φροντίδα της δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Τοποθέτησε την σε ένα φωτεινό μέρος στην κρεβατοκάμαρα, πότισε την μια φόρα την εβδομάδα και δε θα έχεις πρόβλημα να τη διατηρήσεις υγιή.

 

Πηγή: newsmag.gr