Έπαιζε σε ελληνικές ταινίες στα 10 της χρόνια ως παιδί θαύμα

Μια άγνωστη πλευρά της Μαλβίνας Κάραλη που ξέρουν λίγοι, έφερε στο φως ο συλλέκτης Άρης Λουπάσης. Η μοναδική Μαλβίνα, που γνωρίσαμε όλοι μέσα από τις εκπομπές της και τα βιβλία της, υπήρξε παιδί θαύμα και είχε παίξει σε αρκετές ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες ως Μαίρη Σακκά!

Η μικρή Μαρία Ελένη Σακκά που έπαιξε το πρώτο της ρόλο στα 10 χρόνια της το 1962 και συνέχισε σε δραματικές ταινίες, έμελλε να γίνει η εκρηκτική Μαλβίνα Κάραλη που όλοι αγαπήσαμε και δυστυχώς χάσαμε νωρίς. Μεγαλώνοντας η Μαίρη θα γίνει ρεπόρτερ και θα ανοίξει μια άλλη καριέρα μπροστά της.

Ο συλλέκτης ΆρηςΛουπάσης γράφει: Η Μαλβίνα Κάραλη το 1964 σε ηλικία δώδεκα ετών ως “παιδί θαύμα” του παλιού ελληνικού κινηματογράφου στην ταινία “Ζωή γεμάτη πόνο” με πρωταγωνιστές τους Κάκια Αναλυτή, Νίκο Ξανθόπουλο και Παντελή Ζερβό.

Η έντονη φυσικότητα και εκφραστικότητα με την οποία θα υποδυθεί τον πρώτο της ρόλο δύο χρόνια νωρίτερα και σε ηλικία μόλις δέκα ετών στην ταινία “Κατρακύλησμα στον βούρκο” θα της δώσει την δυνατότητα να συμμετάσχει και σε άλλες τρεις δραματικές ταινίες, “Ορφανή σε ξένα χέρια”(1962), “Ορφανή στους πέντε δρόμους”(1964) και “Ζωή γεμάτη πόνο”(1964).

Η μικρή Μαίρη Σακκά όπως αναγράφεται στους τίτλους των ταινιών με πλήρες όνομα Μαρία -Ελένη Σακκά θα γίνει αργότερα γνωστή σε όλη την Ελλάδα ως Μαλβίνα που θα γράψει την δική της ιστορία με τρόπο μοναδικό. Πολυδιάστατο ταλέντο με σπουδές στο Αρσάκειο και το Παρίσι θα ασχοληθεί ως συγγραφέας επιτυχημένων βιβλίων, σεναριογράφος με δύο κρατικά βραβεία σεναρίου, δημ/φος στις μεγαλύτερες εφημερίδες και θα αφήσει εποχή ως αρθρογράφος στα περιοδικά “Φαντάζιο”, “Γυναίκα”, “Επίκαιρα” και “Κλικ”.

Επιτυχημένη και η πορεία της ως παρουσιάστρια στην κρατική και ιδιωτική τηλεόραση όπου θα εξελιχθεί σε αστέρι πρώτου μεγέθους προκαλώντας πολλές φορές ποικίλες αντιδράσεις με τις προχωρημένες για την εποχή εκπομπές και συνεντεύξεις και τις επικές ατάκες της. Απίστευτα ευφυής, χειμαρρώδης, ακομπλεξάριστη, με πηγαίο και βιτριολικό πολλές φορές χιούμορ, ξεχωριστό ενδυματολογικό στυλ, βαθιά μόρφωση και ιδιαίτερη κουλτούρα. Στην ζωή της αγάπησε και αγαπήθηκε βαθιά, έκανε τρεις γάμους με τον βιβλιοπώλη Ευάγγελο Κάραλη, τον σκηνογράφο Γιώργο Πάτσα και τον συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλο και απέκτησε τρία παιδιά. Τον Ιούνιο του 2002 τα υπέροχα πράσινα μάτια της θα “κλείσουν” για πάντα μετά από πολύμηνη ασθένεια την οποία θα κρατήσει κρυφή για να μην στενοχωρήσει αγαπημένους της ανθρώπους, αφήνοντας ανεξίτηλη την σφραγίδα της με την ξεχωριστή της προσωπικότητα.

Πηγή: newsmag.gr