O Έλληνας Elvis, ο Αριστοτέλης Ωνάσης και μία Lamborghini που έμεινε στο Hilton για 3 δεκαετίες

Τη δεκαετία του 1960 -1970 o Σταμάτης Κόκοτας, εκτός από μεγάλες φαβορίτες, είχε και μεγάλους fans. Ένας από αυτούς, ήταν και ο θρυλικός μεγιστάνας, Αριστοτέλης Ωνάσης που, για τον υπόλοιπο κόσμο μπορεί να έγινε απολύτως γνωστός με τον γάμο του με την Jackie Kennedy, αλλά εμάς εδώ, λίγο μας ενδιέφερε. Το 1972 λοιπόν, ο Ωνάσης, για να ευχαριστήσει το pop ίνδαλμα της εποχής, του έδωσε την ειδικά προσαρμοσμένη γι’αυτόν Lamborghini Miura S, μοντέλο του 1969. Το αυτοκίνητο είναι μοναδικό, όσο και ο πρώτος (και δεύτερος) ιδιοκτήτης του. Το σαλόνι με τις λεπτομέρειες από αλουμίνιο, δεν υπάρχει σε άλλο.

 

O Σταμάτης Κόκοτας, λάτρευε τα αυτοκίνητα και φυσικά δοκίμασε την Miura S και την έφτασε στα όρια της ως δεινός οδηγός γρήγορων αυτοκινήτων. Το συγκεκριμένο μοντέλο υπέφερε από κάποιο πρόβλημα στον V12 κινητήρα του, με αποτέλεσμα, μετά από 84.000 χιλιόμετρα, ο κινητήρας να μεταφερθεί στο εργοστάσιο της Lamborghini στη Sant’Agata για να επισκευαστεί. Η Lamborghini και ο κος Κόκοτας φαίνεται πως δεν τα βρήκαν ποτέ. Ο V12 παρέμεινε στο μουσείο της Lamborghini ενώ το κουφάρι της Miura S, παρέμεινε για 30 ολόκληρα χρόνια στο parking του ξενοδοχείου Hilton στην Αθήνα. Ανακαλύφθηκε το 2003 όταν το ξενοδοχείο υπέστη μία μεγάλη ανακαίνιση εν’ όψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Δεν γνωρίζουμε με ποιους μηχανισμούς μεταφέρθηκε το αυτοκίνητο στο Λονδίνο ή σε ποιο άλλο υπόγειο είχε κρυφτεί από το 2003 έως τώρα. Υπολογίζουμε όμως πως σε αυτό μεσολάβησε ο κος Δημήτρης Σπυρόπουλος και η εταιρεία του Veloce Classic and Sports Cars, από τον οποίο είναι και το φωτογραφικό υλικό. Ξέρουμε όμως πως αναγνώστης του Jalopnik το εντόπισε στους δρόμους του Λονδίνου, το Autominded.com έψαξε και αποκάλυψε την ιστορία και η καφέ, ταλαιπωρημένη Lamborghini Miura S που επιβίωσε στα χέρια ενός θρυλικού μεγιστάνα και ενός ζωντανού θρύλου της πάλαι ποτέ Ελληνικής pop κουλτούρας, βγήκε σε δημοπρασία, με τις προσφορές να αγγίζουν τις 300.000 λίρες, χωρίς όμως το ποσό αυτό να φτάνει για τον πωλητή. Είμαστε σίγουροι, όμως, πως θα την δούμε και πάλι να δημοπρατείται και να συνεχίζει την ιστορία της στα χέρια ενός κατόχου που θα την επισκευάσει και θα την αποκαταστήσει με τον τρόπο που της αξίζει.

Πηγή: www.digitallife.gr