Η ταινία «Η θεία μου η χίπισσα» του Αλέκου Σακελάριου, με πρωταγωνιστές τη Ρένα Βλαχοπούλου, τον Ανδρέα Μπάρκουλη και τη Νόρα Βαλσάμη, αγαπήθηκε από το κοινό και άφησε πίσω της αξέχαστες σκηνές και ατάκες.

Έκανε πρεμιέρα στις 23 Νοεμβρίου του 1970 και έκοψε 481.000 εισιτήρια. Χαρακτηριστικές είναι οι αυθεντικές σκηνές που γυρίστηκαν στα Μάταλα, που υπήρξε ο πραγματικός τόπος παραθερισμού και συνάντησης των χίπις στα τέλη της δεκαετίες του ’60 και αρχές του΄70. Οι καλύτερες στιγμές της ταινίας ήταν οι αυτοσχεδιασμοί της Βλαχοπούλου η οποία συνήθιζε να μην ακολουθεί πιστά τα κείμενα, αιφνιδιάζοντας συχνά ηθοποιούς και τεχνικούς.

Ο Αλέκος Σακελλάριος ανέφερε πως «με τη Ρένα, πραγματικά δεν ήξερες πού θα τελειώσεις και πόσα φιλμ θα χρειαστείς».

Ο Σακελλάριος μάλιστα είχε αναφερθεί διεξοδικά πως η Βλαχοπούλου, αυτοσχεδίασε μπροστά στο φακό και έφτιαξε μόνη της μια αξέχαστη κωμική σκηνή στην «Θεία μου τη χίπισσα»:

«Θυμάμαι είχαμε μια σκηνή που κάνει την καθαρίστρια και επειδή δεν ήθελε να τη δει και να την αναγνωρίσει ο Γιάννης Μιχαλόπουλος, πρέπει να κρυφτεί κάτω από ένα τραπέζι μέχρι να φύγει. Αφού λοιπόν της είπα τι πρέπει να κάνει και πώς πρέπει να κινηθεί, ξεκινήσαμε το γύρισμα. Η Ρένα, κρατώντας τον κουβά στα χέρια, καθώς γυρίζαμε τη σκηνή, βάζει τον κουβά στο κεφάλι, σκοντάφτει, πέφτει κάτω, γλιστράει στα νερά και τέλος πάντων προσπαθούμε όλοι να δούμε που θα τελειώσει όλο αυτό το αυτοσχέδιο πανδαιμόνιο που δημιούργησε. Ο καμεραμάν ρωτάει απορημένος:
-Τι να κάνω; Να σταματήσω ή να συνεχίσω να τραβάω; – Τράβα, του κάνω. Η σκηνή τελείωσε μετά από αρκετή ώρα και πραγματικά ήταν ένα αριστούργημα. Δεν πετάξαμε τίποτα από το φιλμ».


Πηγή: Η Μηχανή του Χρόνου