Ο Βαγγέλης Κιτσικόπουλος, ένα από τα βασικά στελέχη των Olympians σκοτώθηκε χθες το πρωί (15-10-2017) σε δυστύχημα στο σπίτι του στη Μεσσηνία. Πιο συγκεκριμένα ο άτυχος κιθαρίστας του θρυλικού συγκροτήματος εκτελούσε χωματουργικές εργασίες στο σπίτι του, στην Παλιόχωρα Αβίας. Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί το μηχάνημα Bobcat που οδηγούσε ανατράπηκε και τον τραυμάτισε σοβαρά. Ο Βαγγέλης Κιτσικόπουλος χτύπησε στο θώρακα και λίγο μετά κατέληξε.  Ο 62χρονος ήταν εργολάβος στο επάγγελμα, ενώ κατά την παρουσία του στους Olympians (δεν ήταν ιδρυτικό μέλος), έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε.

Η τραγική είδηση συγκλόνισε τον Πασχάλη που ανέβασε στο διαδίκτυο ένα αποχαιρετιστήριο κείμενο μαζί με φωτογραφίες: «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Γνώρισα τον Βαγγέλη Κιτσικόπουλο τότε που σπούδαζε στο Α.Π.Θ.Πολιτικός Μηχανικός. Ήταν τακτικός θαμώνας στο club που εμφανιζόμασταν. Αργότερα έγινε μέλος του συγκροτήματός μας και όταν διαλύσαμε συνέχισα εγώ να συνεργάζομαι μαζί του. Καλός φίλος, καλός κιθαρίστας και καλός συνεργάτης. Βαγγέλη έφυγες πρόωρα και άδικα. Θα σε θυμόμαστε με αγάπη. Σημ.Στις φωτογραφίες ωραίες στιγμές απο τότε και πρόσφατα»

Ο Βαγγέλης Κιτσικόπουλος μέσα από φωτογραφίες του Πασχάλη

Βαγγέλης ΚιτσικόπουλοςΒαγγέλης ΚιτσικόπουλοςΒαγγέλης ΚιτσικόπουλοςΒαγγέλης ΚιτσικόπουλοςΒαγγέλης ΚιτσικόπουλοςΒαγγέλης ΚιτσικόπουλοςΌπως αναφέρει η wikipedia, το συγκρότημα The Olympians (Ολύμπιανς) ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα ελληνικά μουσικά συγκροτήματα της δεκαετίας του ’60. Δημιουργήθηκε από τους Άλκη Κακαλιάγκο (πιάνο-hammond organ), Πασχάλη Αρβανιτίδη (ή γνωστός με το όνομά του ως Πασχάλης) (τραγούδι-μπάσο), Βαγγέλη Κουτσοτόλη (σαξόφωνο), Κούλη Καλογιαννίδη (κιθάρα) και Δημήτρη Λαζαρίδη (τύμπανα), τον Σεπτέμβριο του 1965. Τα μέλη των Olympians προήλθαν από την μπάντα The Brahms, όνομα το οποίο σύμφωνα με μετέπειτα δηλώσεις τους δεν ταίριαζε με το ύφος της μπάντας.

Πηγή: newsit.gr