Το Something είναι το δεύτερο πιο διασκευασμένο τραγούδι των Beatles μετά το Yesterday. Και το αγαπημένο τραγούδι του John Lennon από το δίσκο Abbey Road (1969).

Το τραγούδι το είχε γράψει ο George Harrison κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων του White Album (1968). Ο Harrison όταν έγραφε το τραγούδι, φανταζόταν στα φωνητικά τον Ray Charles , κάτι που έγινε βέβαια μετά από 3 χρόνια. O Harrison ήρθε σε επαφή με τον Joe Cocker όπου και ηχογράφησε το τραγούδι πρώτος, αλλά πρώτα κυκλοφόρησε από τους Beatles και μετά από λίγο ο Joe Cocker στο ομώνυμο album του.

Λένε ότι είναι εμπνευσμένο από την σύζυγό του Pattie. Η Pattie όμως είχε πει ότι ο Harrison ήταν επηρεασμένος εκείνη την εποχή με τον Κρίσνα. Αρχικά ο στοίχος έλεγε “something in the way HE moves,” και ο Harrison θεώρησε ότι δεν θα πιάσει με αυτό τον στοίχο. Πρόσθεσε επίσης, ο Harrison έλεγε ότι του άρεσε πολύ η εκτέλεση του James Brown, εμένα όμως μου άρεσε η εκτέλεση του Harrison που το τραγούδησε στην κουζίνα μας με την κιθάρα του.

Τελικά το something διασκευάστηκε τουλάχιστον 200 φορές από διάφορους καλλιτέχνες. Ένας από αυτούς ήταν και ο Frank Sinatra που είπε: “Το μεγαλύτερο τραγούδι αγάπης που γράφτηκε ποτέ” ο οποίος το ερμήνευσε τη δεκαετία του ’70 ουκ ολίγες φορές.
Το 2002 ο Paul McCartney το τραγούδησε στην περιοδεία του ως φόρος τιμής στον Harrison που είχε ήδη αποβιώσει.

Μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω σε κάποιες εκδόσεις που βρήκαμε. Καλή ακρόαση.