Η πρώτη μεταμφίεση γυναίκας σε άνδρα στον Ελληνικό Κινηματογράφο

Στην ταινία έχουμε την πρώτη μεταμφίεση γυναίκας σε άνδρα στον Ελληνικό ΚινηματογράφοΓυρίστηκε στα νέα στούντιο της Ανζερβός στη Φιλοθέη, που χτίστηκαν σε έκταση 5 στρεμμάτων και διέθεταν τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Τα προηγούμενα στούντιο είχαν στηθεί μέσα στο Σινέ Αλάμπρα, αλλά κατά τη διάρκεια του εμφυλίου κάηκαν ολοσχερώς.

Πρώτη Εμφάνιση της Σμάρως  Στεφανίδου. Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1950-1951 και έκοψε 194.493 εισιτήρια. Ήρθε στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 13 ταινίες.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΑΙΝΙΑΣ:

Η Ρένα, η ανιψιά του Θωμά Ασπροκότσυφου, αναγκάζεται να φύγει από το σπίτι του θείου της, ύστερα από την πίεση της θείας της Λουκίας και της εξαδέλφης της Αφροδίτης.
Πριν φύγει, είχε γνωρίσει τον Δημήτρη Γρενά και μαζί είχαν χτίσει με τα όνειρά τους, ένα σπίτι με τέσσερα σκαλοπάτια.

Τα όνειρα διαψεύδονται από την πραγματικότητα. Η Ρένα μεταμφιέζεται σε “Περικλή” και προσλαμβάνεται ως σοφέρ. Στο μεταξύ ο Γρενάς αποκτά το σπίτι με τα τέσσερα σκαλοπάτια. Μια μέρα διαπιστώνει ότι δεν του ανήκει πλέον. Πηγαίνοντας να το δει για τελευταία φορά, συναντά στην είσοδο τη Ρένα που του δίνει το κλειδί για να στεγάσουν τον έρωτά τους.

Στοιχεία Ταινίας

Είδος: Κομεντί
Σκηνοθεσία: Ζερβός Γιώργος
Σενάριο: Ασημακόπουλος Γιώργος
Παραγωγή: Μήλας Φιλμ

 

Πρωταγωνιστούν:
Λακάζ Ζινέτ, Χατζίσκος Νίκος, Ηλιόπουλος Ντίνος, Στεφανίδου Σμαρώ, Φωτόπουλος Μίμης, Κυριακού Άννα, Πρινέας Γιάννης, Βασιλειάδου Γεωργία, Βερώνη Σοφία, Παυλογιάννη Ευτυχία, Σβορώνος Παναγής, Παπαδοπούλου Νανά, Πομώνης Κώστας, Αναστασιάδης Αλέκος.

Διάρκεια: 95


Πηγή: Το στέκι της καθημερινότητας