Οι περισσότεροι την αγαπάμε και την σκεφτόμαστε για δύο, βασικά, πράγματα: τα πέτρινα ορεινά της χωριουδάκια (τον χειμώνα) και τις φαντασμαγορικές της παραλίες (το καλοκαίρι).
Αυτά τα δύο, όμως, σε κάποιες περιπτώσεις συνδυάζονται. Κι αυτές οι περιπτώσεις είναι αρκετές για να γεμίσουν πολλά απογεύματα και άλλες τόσες νύχτες.

Πούλιθρα

Ένα χωριουδάκι-κόσμημα, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Λεωνίδιο –που είναι κι αυτό, με τη σειρά του, ένας άξιος εκπρόσωπος της ομορφιάς της παραθαλάσσιας Πελοποννήσου. Εντυπωσιακά αρχοντικά πλάι σε ασβεστωμένα σπιτάκια με λουλουδιασμένες αυλές συνθέτουν την εικόνα του, ενώ μια μεγάλη βοτσαλωτή παραλία κορνιζάρει το χωριό.

Φωκιανό

Με τα μεγάλα λευκά βότσαλα και τα γαλαζοπράσινα νερά του. Μία περίπου ώρα τη γεμάτη στροφές διαδρομή από τα Πούλιθρα, αλλά η παραλία θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Καρδαμύλη

Ένα χωριό όλο πέτρα, από εκείνα που φαντάζεται κανείς ότι θα μπορούσε να συναντήσει μόνο στα ορεινά της Πελοποννήσου, ακουμπά στο απέραντο γαλάζιο της μεσσηνιακής Μάνης.

Φονέας (ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ)

Τα σμαραγδένια νερά του κάνουν ωραία αντίθεση με τα μεγάλα λευκά βότσαλα, τα φουντωτά δεντράκια και τα απότομα βράχια που κορνιζάρουν την παραλία.

ΣΤΟΥΠΑ

Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Καρδαμύλη βρίσκεται  η παραλία Στούπα,  με τη  χρυσαφένια αμμουδιά και τα κεφάτα beach bars της.

ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ο Αγ. Ανδρέας αποτελεί ένα πολυσύχναστο θέρετρο, και η παραλία του συγκεντρώνει αρκετό κόσμο. Δίπλα στο κέντρο του χωριού, η παραλία αποτελείται από άμμο, ενώ δίπλα υπάρχει camping και εστιατόριο. 

ΚΟΡΩΝΗ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΑΓΚΑ 

Μικρός παραθαλάσσιος οικισμός στο νοτιοδυτικό άκρο του Μεσσηνιακού Κόλπου με κύρια αξιοθέατα το ενετικό κάστρο στην κορυφή και το γραφικό λιμανάκι στα πόδια του οικισμού.

Μετά το κάστρο ξεκινάει η παραλία Ζάγκα είναι από τις κορυφαίες επιλογές για αυτούς που θέλουν μεγάλη παραλία με αμμουδιά. 

ΜΕΘΩΝΗ

Όμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη, η Μεθώνη με το επιβλητικό κάστρο της διατηρεί τη ρομαντική ατμόσφαιρά της.

 

Πηγή: Το στέκι της καθημερινότητας